Regionalna radionica NDNV-a “Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana” od 26. do 28. maja u Dimitrovgradu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) realizuje od 26. do 28. maja trodnevnu regionalnu radionicu u Dimitrovgradu u okviru projekata „Mreža otpornosti za zaštitu novinara od diskriminacije i unapređenje međusektorskog poverenja u multietničkim zajednicama u Srbiji“ i „Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana – negovanje znanja, veština i okruženja za bezbedniju zajednicu mobilnog novinarstva i novinarstva na društvenim mrežama“.

Prvog dana u petak, 26. maja biće održana radionica na temu “Prepoznavanje diskriminacije, ostvarivanje zakonskih prava, senzibilizacija u multikulturalnom kontekstu” koju će voditi dr Smiljana Milinkov, advokat Veljko Milić i dr Dinko Gruhonjić.

Dan kasnije u subotu, 27. maja naziv radionice je “Mobilno novinarstvo” koju će voditi Svetlana Paramentić. I na kraju, završna treća redionica održaće se u nedelju. 28. maja. Njen naziv je “Medijski marketing na društvenim mrežama”, a vodiće je Aleksandar Bugarin.

“Cilj nam je da na radionicama okupimo lokalne novinare i predstavnike lokalnih samouprava, pravosuđa i policije, i da senzibilizujemo uključene aktere kako bi bolje međusobno razumeli ulogu, rad, ali i zamke i pritiske kojima su izloženi. Na taj način, želimo da humanizujemo međusobne odnose između aktera i omogućimo bolju međusektorsku saradnju na lokalnom nivou”, kažu za FAR iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Takođe, iz NDNV-a navode da im je cilj da prenesu znanja o postojećim pravnim mehanizmima novinarima, predstavnicima lokalnih samouprava, predstavnicima pravosuđa i javnim funkcionerima, pri čemu posebnu pažnju posvećuju složenosti i specifičnostima multikulturalnog okruženja.

Kako je najavljeno na radionicama će učestvovati predstavnici medija iz Dimitrovgrada, Pirotskog okruga i okruženja, među kojima i predstavnici Internet Portala FAR i FAR TV-a.

A. Todorov

Foto: NDNV

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar