Međunarodni folklorni festival “Nišavski horovod 2023” 2. i 3. juna u Dimitrovgradu

Tradicionalni 21. po redu Međunarodni folklorni festival “Nišavski horovod 2023” biće održan 2. i 3. juna u Centru za kulturu u Dimitrovgradu.

Toni Aleksov, organizator kulturnih aktivnosti u Centru za kulturu je u izjavi za FAR istakao da se očekuje učešće oko 300 folklorista iz Srbije i Bugarske. Naveo je da će prve festivalske večeri u petak nastupiti TA “Zdravec” iz Sofije, KUD “Lemind” iz Leskovca, KUD “Dukat” iz Pirota i KUD “Caribrod”, dok će se u subotu druge večeri dimitrovgradskoj publici predstaviti TS “Ludo mlado” iz Godeča, Folklorni ansambl Doma kulture iz Babušnice, Narodno čitalište “Ivan Vazov 1947” iz Kostinbroda i KUD “Caribrod”.

Umetnički rukovodilac KUD-a “Caribrod” Dalibor Gligorov kaže za FAR da će se njegovi folkloristi kao i bezbroj puta do sada predstaviti domaćoj publici u najboljem mogućem svetlu. Navodi da će u petak nastupiti drugi ansambl, a u subotu prvi i poziva sve ljubitelje folklora i igara da dođu u Centar za kulturu i da pogledaju i uživaju u nastupima folklorista.

Prvo festivalsko veče koje će biti održano u petak počeće u 18:00 sati, dok će drugo, koje je zakazano za subotu početi u 19:00 časova. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

A. Todorov

Foto: arhiva FAR-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar