Ana Martinoli, Sanja Pavlović i Rodoljub Šabić novi članovi Komisije za žalbe Saveta za štampu

Ana Martinoli, redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Sanja Pavlović, projektna koordinatorka Autonomnog ženskog centra i advokat Rodoljub Šabić, novi su predstavnici javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu, odlučio je Upravni odbor Saveta na sednici održanoj u petak, 16.juna.

Komisija za žalbe Saveta za štampu, koja odlučuje o žalbama građana na sadržaje štampanih i onlajn medija, ima ukupno 11 članova. Osim tri predstavnika javnosti, u Komisiji su i predstavnici četiri organizacije osnivača Saveta za štampu – Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje će ove organizacije izabrati od kraja leta.

Novi saziv Komisije počeće da radi u septembru.

Savet za štampu duguje veliku zahvalnost predstavnicima javnosti u Komisiji kojima ističe mandat – Vidi Petrović Škero, Snežani Andrejević i Draganu Đorđeviću, koji su svojim imenom, znanjem i iskustvom dali nemerljiv doprinos radu Komisije i razvoju medijske samoregulacije, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Saveta.

Izvor i foto: Savet za štampu

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar