Opštini Dimitrovgrad uručen ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

U Palati Srbija u Beogradu Opštini Dimitrovgrad dodeljen je ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji sprovodi Opština Dimitrovgrad sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Ispred Opštine Dimitrovgrad ugovor je potpisao član Opštinskog veća Slavoljub Manoilov.

Kako se navodi u saopštenju, Opština Dimitrovgrad je za sprovođenje ovog programa obezbedila iznos od 5 miliona dinara iz sopstvenih sredstava, dok je ministarstvo dodelilo još 5 miliona dinara, tako da ukupni budžet za ovaj program iznosi 10 miliona dinara. Sledi sprovođenje Javnog poziva za privredne subjekte – izvođače radova, a nakon toga i za krajnje korisnike – građane.

Po ovom Programu tokom 2022. godine je pristiglo ukupno 148 prijava, dok je sufinansiranje odobreno za ukupno 84 korisnika (do utroška sredstava) i u ovom trenutku je realizacija svih prijava završena, te je realizacija programa 100%, stoji u saopštenju Opštine Dimitrovgrad.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović uručila je ugovore predstavnicima 131 lokalne samouprave, među kojima je i Dimitrovgrad, koje su dobile sredstva u okviru novog programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u kojem je za subvencije domaćinstvima obezbeđeno približno 1,8 milijardi dinara.

Izvor i foto: Opština Dimitrovgrad / Ministarstvo rudarstva i energetike

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar