Promocija knjige i izložba slika Milovana Penkova Penkasa 25. jula u Dimitrovgradu

U utorak, 25. jula sa početkom u 20:00 časova u velikoj sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu biće održana promocija knjige “Ognjeni petlovi” koja je posvećena stvaralaštvu Milovana Penkova Penkasa, akademskog slikara koji živi i stvara u Nišu, a poreklom je iz dimitrovgradskog sela Radejna. Organizator ovog događaja je Narodna biblioteka “Detko Petrov”.

Nakon promocije knjige, iste večeri u 20:30 sati u galeriji “Metodi Meta Petrov” Milovan Penkov Penkaso predstaviće svoje slike ljubiteljima likovne umetnosti u Dimitrovgradu.

Kustos dimitrovgradske galerije Lana Đurov kaže za FAR da je ovo deseta izložba u ovoj godini, a postavka sadrži 50-ak radova rađenih tehnikom ulje na platnu i grafika.

Milovan Penkov Penkaso je rođen 1963. godine u selu Radejna. Nakon završetka Umetničke škole u Nišu završio je Akademiju likovnih umetnosti, odsek za vajarstvo, u Prištini u klasi profesora Svetomira Arsića Basare, a potom i odsek za slikarstvo. Izlagao je samostalno 11 puta, u svojoj biografiji do sada ima 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a učestvovao je na preko 350 likovnih kolonija. Veliki broj poznatih kolekcionara poseduje njegova dela. Njegova dela se nalaze na svim kontinentima sem Afrike i u svim svetskim centrima.

A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar