Festival folklora “Bosilegradsko kraište peva i igra” od 27. jula do 2. avgusta

Bosilegrad će tradicionalno od 27. jula do 2. avgusta biti domaćin 14. Međunarodnog festivala folklora „Bosilegradsko kraište peva i igra“. Organizator ovog događaja je Opština Bosilegrad i Kulturni centar „Bosilegrad“, javlja NRTV-Bosilegrad.

Manifestacija će okupiti folklorne ansamble i vokalne grupe iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije i Ukrajine, koji će u toku sedam festivalskih večeri predstaviti autentične narodne plesove, pesme, nošnje i običaje.

Koncerti će počinjati u 20:00 sati na otvorenoj sceni u školskom dvorištu, nakon defilea učesnika centralnim gradskim ulicama. U okviru programa biće održana takmičenja u igranju rečenice, izboru mis i mistera večeri i najlepše nošnje. Meštani i gosti Bosilegrada imaće prilike da se priključe „najdužem kolu“ koje se tradicionalno organizuje u centru grada, kao i nizu pratećih događaja.

Glavni pokrovitelj festivala je Opština Bosilegrad, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

J. P.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar