U akciji pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 32.348 prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su pripadnici saobraćajne policije kontrolisali više od 54.000 vozila tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole, koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

U saopštenju se navodi da je tom prilikom otkriveno čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji, a od navedenog broja prekršaja, 16.353 sankcionisana su sa zaustavljanjem, a 15.995 bez zaustavljanja, pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Takođe, 3.427 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine, uključujući 30-godišnjeg muškarca koji je na auto-putu Beograd–Novi Sad upravljao automobilom marke „mercedes“ brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

Saobraćajna policija je tokom akcije otkrila i sankcionisala još 9.745 drugih prekršaja.

Policijski službenici saobraćajne policije i u nastavku letnje sezone preduzimaće mere pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, stoji u saopštenju.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar