Promocija finansijskih programa podrške sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2023. godini 22. avgusta u Pirotu

Ugovorna okružna privredna komora Pirot i Regionalna razvojna agencija Jug iz Niša organizuju promociju finansijskih programa podrške sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2023. godini. Prezentacija će biti održana u utorak, 22. avgusta u periodu od 11:00 do 12:30 časova u sali Ugovorne okružne privredne komore u Pirotu.

Cilj ovog događaja je da se postojeći i potencijalni privrednici iz pirotskog okruga upoznaju sa javnim pozivima za dodelu bespovratnih sredstava koje su nedavno objavili Ministarstvo privrede i Program Evropske unije za lokalni razvoj – EU PRO PLUS.

Na promotivnom događaju biće predstavljena dva programa Ministarstva privrede: Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade u 2023. godini i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2023. godini, za koje je ove godine Ministarstvo privrede opredelilo 1,2 milijarde dinara bespovratnih sredstava, kao i Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga, koji je objavio program EU PRO PLUS i koji omogućava dobijanje grantova u iznosu od 85% do 90% vrednosti projekta.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane privrednike da uzmu učešće na promociji navedenih programa i na taj način iskoriste priliku da se informišu o uslovima za dobijanje bespovratnih sredstava u cilju započinjanja i unapređenja poslovanja privrednih subjekata.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da zbog ograničenog broja mesta potvrde svoje prisustvo putem mejla na adresu [email protected] ili putem telefona na broj 060/56 00 180.

Izvor: Ugovorna okružna privredna komora Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar