Svoj dom na selu obezbedile još dve porodice

Još dve porodice obezbedile su svoj dom na selu. Kako je saopšteno iz Opštinske uprave, u Palati Srbija u Beogradu potpisani su ugovori sa Ministartsvom za brigu o selu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća. Ugovore je u ime opštine Dimitrovgrad potpisao član Opštinskog veća Slavoljub Manoilov.

Dobitnice seoskih kuća su Božana Momčilov iz sela Dragovita i Aleksandra Petrov iz Dimitrovgrada. Obe seoske kuće koje su dodeljene se nalaze u selu Gojin Dol.

“Nakon današnje dodele, sve prijave koje su poslate od strane Opštine Dimitrovgrad su odobrene, pa je tako ukupni broj dodeljenih seoskih kuća ove godine 10, dok su po ovom konkursu Ministarstva od 2021. godine do danas dodeljene 23 seoske kuće na teritoriji dimitrovgradske opštine. U ovom trenutku nema prijava u obradi, potražnja je velika, još desetak porodica je u potrazi za svojim novim domom, ali je problem nedostatak seoskih kuća kojih nema u ponudi na tržištu”, stoji u saopštenju Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar