Turistička organizacija “Caribrod” promovisala caribrodsku šušenicu na “Župskoj berbi” u Aleksandrovcu

Turistička organizacija “Caribrod” iz Dimitrovgrada (TOC) promovisala je caribrodsku šušenicu na tradicionalnoj manifestaciji “Župska berba” u Aleksandrovcu, koja je po 58. put održana od 14. do 17. septembra.

Kako je saopštio TOC, uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu župskog vina u Vinskoj ulici, posetioci su imali priliku da uživaju u karnevalu, da prisustvuju defileu učesnika “Župske berbe”, da posete brojne koncerte i izložbe, ali i da probaju caribrodsku šušenicu – gastroturistički brend koji se od 2015. godine promoviše na istoimenoj manifestaciji svake jeseni u Dimitrovgradu.


“Imali smo priliku da promovišemo “Dane caribrodske šušenice” brojnim posetiocima iz cele zemlje, izlagačima i organizatorima. Pored ove manifestacije i degustacije šušenice, promovisali smo naše turističke potencijale, etno kuće, vino, prirodna bogatstva i sve ono što opština Dimitrovgrad može ponuditi”, kazali su u TOC-u i zahvalili se Turističkoj organizaciji Aleksandrovac na pozivu i gostoprimstvu nadajući se budućoj saradnji.

Turistička organizacija “Caribrod ” prvi put učestvuje na ovoj grandioznoj manifestaciji, koja se u Aleksandrovcu održava od 1963. godine, dok sama proizvodnja vina u ovom regionu ima dugu i bogatu istoriju.

Pogledajte promo film o “Danima caribrodske šušenice 2022” koji je FAR izradio prošle jeseni.

P. Videnov (izvor: Turistička organizacija “Caribrod”)

Foto: TOC

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar