VIDEO: “Nazad, nazad mome Kalino” u interpretaciji Lorene, Sare i Atine

Polaznice Muzičko obrazovnog centra Klemenović iz Pirota Lorena Andrejev, Sara Todorov i Atina Rangelov iz Dimitrovgrada, devojčice pred kojima je blistava muzička karijera, otpevale su u porti manastira “Sveti Dimitrije” pesmu “Nazad, nazad mome Kalino”.U narodnim nošnjama predstavile su svu čar i lepotu caribrodskog kraja odakle dolaze.

“Muzičko obrazovni centar Klemenović je napravio nesvakidašnji iskorak u interpretaciji naših malih talentovanih devojčica, koje su ovu zahtevnu narodnu pesmu ispevale na profesionalnom nivou. Kao njihovom mentoru bilo mi je veliko zadovoljstvo biti tog dana u društvu ovih malih curica i njihovih roditelja prilikom snimanja, kao i naših domaćina koji su nas ugostili u manastiru poznatijem kao “Manastirče” iznad Dimitrovgrada”, rekao je za FAR diplomirani muzički pedagog Saša Klemenović.

Klemenović je istakao da će ovakve slobodne interpretacije i uspesi na republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima su učestvovale Lorena, Sara i Atina tek odzvanjati u našem kraju, u Srbiji, a i šire, imajući u vidu osvajanje zlatnih odličja na Internacionalnom takmičenju u Mariboru.

“Nebrušeni dijamant vredi bogatstvo, ali sa obradom poželeće ga čitav svet”, istakao je Klemenović.

Nova školska godina u ovom muzičkom centru počela je 1. septembra i trenutno je pohađa 13 redovnih polaznika i 10 rekreativnih.

Pogledajte video klip koji je Muzičko obrazovni centar Klemenović snimio u porti manastira “Sveti Dimitrije”.

A. Todorov

Foto: Muzičko obrazovni centar Klemenović

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar