IN MEMORIAM: Preminuo naš kolega Ivica Ivanov

U 50. godini preminuo je naš kolega, saradnik, medijski radnik i prijatelj Ivica Ivanov.

Ivica Ivanov rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Od 1999. do 2009. godine bio je zaposlen u Televiziji Pirot, gde je radio na poslovima kreiranja vizuelnog identiteta televizije, a kasnije i kao montažer dokumentarnog i informativnog programa. Jedan je od osnivača “Video produkcije Astra” 2006. godine, prve nezavisne produkcijske kuće u Pirotskom okrugu. 2012. godine osniva “Positive Production” sa sedištem u Željuši, koja se bavi video i tv produkcijom. Radio kao snimatelj, montažer, grafički dizajner, producent, autor i reditelj velikog broja dokumentarnih filmova, reportaža i TV serijala u produkciji Televizije Pirot, Video produkcije Astra i Positive Production. Bio je montažer i grafički dizajner Radio-televizije Caribrod (2013-2015).

Ivica Ivanov je bio i jedan od najbližih saradnika FAR-a tokom 2016. i 2017. godine kao snimatelj, montažer i grafički dizajner.

Svoja dela izrađivao je i na srpskom i na bugarskom jeziku, a bio je i tehnički urednik časopisa na bugarskom jeziku “Vizija”.

Dobitnik značajnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim i TV festivalima. Ostavio je neizbrisiv trag u sferi medija kao vrsni profesionalac.

Njegov odlazak ostaviće veliku prazninu u medijskoj sferi Dimitrovgrada, Pirota, Pirotskog okruga i regiona, kao i bugarske nacionalne manjine.

Pored brojnih i izuzetno kvalitetnih dokumentarnih ostvarenja, posebno upečatljiv ostaće dokumentarni film “Zlatan Dudov” o velikanu sedme umetnosti iz Caribroda. Ivanov je bio producent, snimatelj, montažer i grafički dizajner ovog filma 2015. godine.

Ivica Ivanov biće sahranjen u utorak, 3. oktobra u 12:00 časova na groblju u selu Željuša.

Počivaj u miru dragi prijatelju. Tvoje kolege sa kojima si profesionalno i prijateljski sarađivao nikada te neće zaboraviti.

Večna ti pamet i poslednji pozdrav od redakcije Internet Portala FAR.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar