U kamionskoj kabini otkrivena fontana vatrometa

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu “Gradina” u kabini jednog kamiona otkrili oko 200 neprijavljenih fontana vatrometa.

U saopštenju Uprave carina stoji da je pokušaj krijumčarenja otkriven 27. septembra tokom redovne kontrole na ulazu u Republiku Srbiju, u kamionu domaćih registarskih oznaka, koji je iz Bugarske ka Srbiji prevozio plastične posude za jednokratnu upotrebu.

Iako je na pitanje, da li pored robe koju prevozi ima još nešto da prijavi vozač odgovorio odrično, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

Tada je u kabini kamiona, kako se navodi, pronađeno 16 kartonskih kutija fontana vatrometa sakrivenih u fabričkim šupljinama, na krevetu i iza sedišta vozača.

Protiv 43-godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak, do čijeg okončanja će krijumčarena pirotehnika biti zadržana.

Iz Uprave carina napominju da je prenos pirotehničkih sredstava preko granice regulisan Zakonom o prometu eksplozivnih materija i da se njihovim uvozom, distribucijom i prometom mogu baviti isključivo ovlašćeni distributeri.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar