Opština Dimitrovgrad nagradila najuspešnije učenike osnovne škole i gimnazije

Opština Dimitrovgrad nagradila je najuspešnije učenike osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije”. Na prigodnoj svečanosti koja je održana u Edukativno-obrazovnom centru, predsednik opštine Vladica Dimitrov uručio je novčane nagrade đacima koji su postigli značajne rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih oblasti.

Učenica 3. razreda gimnazije Anastasija Nikolov je u izjavi za medije rekla da je na okružnom takmičenju iz bugarskog jezika osvojila drugo mesto, a na republičkoj smotri je bila treća. Navela je da joj nagrada predstavlja veliku motivaciju da i ubuduće ostvaruje zapažene rezultate i da bude još bolja.

Učenik 6. razreda osnovne škole Stefan Kocić je istakao da je osvojio treću nagradu na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika i drugu na okružnom, a da je u šahu bio prvi na okružnoj smotri. Ističe da se dosta trudio kako bi ostvario dobre rezultate i dodaje da će se truditi da i ove godine bude uspešan.

Učenica 4. razreda osnovne škole Danica Arsov je kazala da je osvojila prvo mesto na okružnom takmičenju iz matematike i dodaje da je polaznik Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški”, a bavi se i atletikom.

Učenica 3. razreda dimitrovgradske gimnazije Lara Ivanov ističe da je tokom predhodne školske godine učestvovala na ekipnom takmičenju u stonom tenisu i naglasila da će se i dalje truditi da bude uspešna učenica.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov se zahvalio deci što uspešno predstavljaju Dimitrovgrad na raznim takmičenjima.

“Uspesi učenika su zapravo i naši uspesi, a opština brine o njihovom obrazovanju. Ono što je bitno je da ta deca budu javno pohvaljena, da se zna da je to nešto što se ceni i to je nešto što će im značiti u životu. Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za najuspešnije učenike i oni treba da imaju na umu da neko uvek stoji iza njih i brine o njima. Ove godine smo iz budžeta opštine za naše đake izdvojili 630.000 dinara”, kazao je Dimitrov.

Na svečanosti je prisustvovao i opštinski većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev koji je čestitao učenicima na rezultatima koje su postigli i poželeo im da u novoj školskoj godini budu još uspešniji.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar