Urnebesna komedija „Waj Faj“ na festivalu „Balkan Teatar Fest“

Na Međunarodnom festivalu „Balkan Teatar Fest“ gostovao je sinoć Teatar Off iz Niša, koji je izveo urnebesnu komediju „Waj Faj“ po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića i nasmejao publiku. Iako je radnja predstave ozbiljna i govori kako roditelji komuniciraju sa svojom decom koja su otišla izvan zemlje preko interneta (Waj Faj), ovaj komad je zapravo komedija stvarnosti, likova, karaktera i situacije dijaloga. Zapravo na komičan i duhovit način prikazan je veliki problem u Srbiji.

Uloge u predstavi su poverene Ivani Nedović, Snežani Petrović, Draganu Boži Marijanoviću i Miroslavu Joviću.

„Imali smo večeras tu čast da budemo na ovom festivalu, da imamo ovako divnu publiku i da uživamo i mi igrajući zajedno sa publikom. Postojala je ta interakcija i bilo je veliko zadovoljstvo“, kazala je nakon odigravanja predstave glumica Snežana Petrović.

Svoje utiske je iznela i glumica Ivana Nedović:

„Ja sam znala dimitrovgradsku publiku koja je srdačna i pomno prati šta se dešava na festivalu. Mnogo mi je drago da sam opet tu. Mi se radujemo i ta sreća i radost se reflektuju i na publiku, što nam je bio cilj. Pričamo o nekoj temi koja nije baš najveselija, što nas žulja i svi imamo negde u podsvesti i taj problem, ali se pisac Miroljub Riki Nedović potrudio da nam u prvom planu bude smeh i komedija, ali je potka vrlo gorka i tačna“

„Kada publika ovako reaguje kao večeras, nama je onda srce puno i mi smo ispunili misiju. Jeste naša misija bila da je nasmejemo u ova planetarno dramatična vremena. Smeh nam je potrebniji više nego ikada i mi smo u tome uspeli. Ne samo da nasmejemo, a možda i da postavimo neka pitanja, da otvorimo kod naše drage publike neka razmišljanja da posle ove predstave možda i promisle malo o nekim temama koje nas definitivno opterećuju i koje nas negde pritiskaju, ne lično, ali možda će u nekom trenutku.

Bilo je mesta večeras i za smeh i za malo ozbiljnosti, i mislim da smo napravili dobar balans što je publika i pokazala. Meni je zadovoljstvo da dođem ovde, sjajna publika i zahvaljujem se vama medijima. Moja preporuka je da se gledaju sve predstave i da se iskoristi ovaj festival jer je pozorište važno. Čestitam i organizatorima na naporima da se ovaj festival održi“, kazao je za medije glumac Dragan Boža Marjanović.

Festival „Balkan Teatar Fest“ se nastavlja u nedelju 5. decembra kada će u velikoj sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu gostovati Narodno pozorište „Ivan Vazov“ iz Sofije komadom „Nеvedenie“. Reč je o poznatom autorskom i nagrađivanom spektaklu Albene Stavreve. Predstava počinje u 19:30 sati.

P. Videnov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar