VIDEO: Konstituisan Privremeni organ Opštine Dimitrovgrad sa 5 članova

Vlada Republike Srbije je 30. oktobra donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine i obrazovanju Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad za obavljanje poslova iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa opštine. Navodi se da će Privremeni organ obavljati tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti lokalnog parlamenta i izvršnih organa opštine, utvrđene zakonom i Statutom opštine, do konstituisanja Skupštine i izbora izvršnih organa nakon održanih izbora.

Vlada Srbije je takođe 30. oktobra donela rešenje o imenovanju predsednika i članova Privremenog organa. Za predsednika je imenovan Vladica Dimitrov, a za članove Zoran Đurov, Žan Conević, Zoran Gerov i Slađana Ivanov.

Tim povodom konferenciju za novinare održao je Zoran Đurov, član Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad. Đurov je rekao da je danas održana konstitutivna sednica tog organa na kojoj je donet poslovnik o radu, a za sekretara je izabran Miroljub Đorđević, doskorašnji zamenik sekretara Skupštine opštine Dimitrovgrad. Formiran je i administrativni odbor kao radno telo Privremenog organa, a naredna sednica, kako kaže Đurov, biće održana u utorak, 7. novembra u 10:00 časova.

Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2023

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar