Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada nosilac nagrade “Najdomaćin 2023”

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije organizovali su svečanost na kojoj su uručene nagrade najuspešnijim poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji u ovoj godini.

Poljoprivredni proizvođač iz Dimitrovgrada, inače po struci diplomirani pravnik Miloš Cvetkov nosilac je nagrade “Najdomaćin 2023” i njemu je pripao vaučer u iznosu od 2 miliona dinara.

“Na našoj farmi trenutno imamo 110 grla krava, od čega 70 na muži. Blizu dve tone mleka svakodnevno isporučimo mlekari “Stara planina”. Država nam zaista mnogo pomaže i ove godine sve subvencije su isplaćene na vreme. Što se tiče ove nagrade ona predstavlja satisfakciju za sav moj rad i trud i nadam se da ću sledeće godine uspeti da povećam proizvodnju”, rekao je Cvetkov specijalno za FAR.

Na konkurs za “Najdomaćina 2023”, koji je organizovan uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, prijavilo se više od 400 domaćinstava. Najbolji poljoprivrednik Srbije birao se iz pet kategorija: stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a ukupan nagradni fond iznosio je sedam miliona dinara.

A. Todorov

Foto: iz arhive Miloša Cvetkova

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar