Na parlamentarnim izborima u Bosilegradu najviše glasova osvojila lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”

U Bosilegradu su juče održani parlamentarni izbori, a prema preliminarnim podacima Republičke izborne komisije (RIK) najviše glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” 3.297, odnosno 76,16 odsto.

Na drugom mestu nalazi se izborna lista “Srbija protiv nasilja” sa 414 glasova ili 9,56 odsto, na trećem je izborna lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” sa 226 glasova ili 5,22 odsto, a na četvrtom mestu lista “Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri” sa 53 glasa, odnosno 1,22 odsto. Ostale izborne liste dobile su manje od 1 odsto podrške birača.

Sekretar Opštinske izborne komisije u Bosilegradu Miodrag Jakimov kazao za FAR da se na teritoriji opštine Bosilegrad glasalo se na 31 biračkom mestu, a da je u birački spisak bilo upisano 7.106 birača. Prema njegovim rečima, pravo glasa iskoristilo je 4.329 građana, odnosno 60,92 odsto, a nije glasalo 2.777 građana ili 39,08 odsto.

Jakimov je naglasio da je izborni dan protekao u najboljem mogućem redu i da nije prijavljena nijedna nepravilnost.

A. Todorov

Foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar