Knjiga „Priča o početku“ Milane i Nebojše Videnov pred ljubiteljima umetnosti, pripovedanja i mašte

Iz štampe je izašla knjiga ilustracija, animacija, crteža i priča pod nazivom „Priča o početku“. Ovo maštovito, kreativno i umetničko delo su u izdanju dizajnerske agencije Maringoo iz Dimitrovgrada napisali i našvrljali Milana i Nebojša Videnov.

Milana i Nebojša su sestra i brat rodom iz Caribroda, koji su udruživši olovke, spojili razlike, preskočili granice i svoje znanje, iskustvo, lepu reč, kreativnost i maštu pretočili u funkciju pripovedanja, otkrivši sve čari čudesnog beskraja.

Milana je grafički dizajner i fotoilustrator. Ova kreativna umetnica putem mašte, intuicije i melodije, ali i kroz pokret i slovo teži razmišljanju izvan uobičajenog. Pored dizajna bavi se i animacijom. Ona je i grafički dizajner Internet portala FAR i FAR TV-a, likovno-grafički urednik i ilustrator časopisa za decu i mlade FARČE. Mama je blistavo šašave zvezdice.

Nebojša je tim lider i ilustrator. Interesuju ga nauka, umetnost, softveri, ples, mastilo, jedinice i nule. Zajedno sa svojom Srnce korača svetom. On je ujedno tehnička podrška Internet Portala FAR i glavni administrator, kao i kreativni saradnik časopisa FARČE.

A Maringoo je njihov kreativni svemir i upravo je u njemu iz srca olovke nastala prva njihova knjiga „Priča o početku“.

„To je priča o nama, ali i priča o tebi“. Priča u čijim dubinama i dalje odjekuju zvuci detinjstva i gde se može pronaći prostor lične slobode i začarani beskraj tragova dalekih sazvežđa“, kažu autori.

Maringoo je, kako su ga Milana i Nebojša opisali, čudesni beskraj i kreativni svemir, koji sadrži sve ono što je ikad postojalo, što postoji i što će tek postojati. U tom beskrajnom prostoru sija puno užarenih ideja, a u osnovi leži želja za kreiranjem inovativnih i nesvakidašnjih proizvoda koji će svojim dizajnom, oblikom, kvalitetom i materijalima doprineti pozitivnom stavu, ali i od kojih će se učiti.

Kroz njihov alter ego – dva zabavna lika koji se zovu Gringa i Gringo (sestra i brat), čitaoci, ljubitelji pisane reči i umetnosti upoznaće njihovu strast prema različitim interesovanjima u čarima beskraja dva vesela rogata čudovišta, koja vole da zajedno švrljaju, sanjaju i veruju u svako magično sutra.

„… Prošlo je vreme tuge i po reci gorkih suza, oči su opet mogle da zaplove zemljom čuda…„, odlomak je iz knjige.

Verujemo da će umetničko-književno delo „Priča o početku“, koje je autor ovog članka među prvima dobio na poklon i pročitao, zagolicati vašu znatiželju. Knjiga je već odštampana i stiže do svojih čitalaca svih uzrasta.

Knjigu ,,Priča o početku“ možete poručiti po ceni 1.700 dinara, a samo tokom novogodišnjih praznika uz kupovinu knjige dobijate i set stikera limitirane serije ,,ODLEPI DO BESKRAJA!“ i još iznenađenja.

Naručite knjigu putem telefona: 065-204-64-16 (Gringa), pišite na e-mail: [email protected].

Maringoo (www.maringoo.net) koji stvara knjige, umetnička dela i mašta za sve one koji veruju da linija, slovo i reč imaju moć da promene svet, obasjava i društvene mreže Facebook i Instagram:

https://www.instagram.com/maringoo.beskraj/

https://www.facebook.com/maringoo.beskraj

„I nastavite da sanjate svoje snove u čudesnom beskraju kreativnog svemira“, poručuje autorski tim knjige.

Do narednog bisera iz sveta umetnosti, pripovedanja i mašte pozdravljaju vas Gringa (vaš vodič kroz svet boja i priča) i Gringo (kreator magičnog sveta umetnosti).

P. Videnov

Foto ilustracije: Gringa i Gringo

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar