a
 

„Caribrodsko veče“ 14. februara u Beogradu

Na dan Svetog Trifuna, praznik poznat i kao Zarezoja, u Beogradu se već tradicionalno održava okupljanje simboličnog naziva „Caribrodsko veče“. Godinama unazad manifestacija okuplja ljude koji vode poreklo iz Caribroda, a žive u Beogradu, kao i zainteresovane goste iz Caribroda.

Ovogodišnje, 29. po redu „Caribrodsko veče“, biće održano 14. februara u beogradskom restoranu „Sabor kod Marka“, sa početkom od 19:00 časova.

Organizator ovogodišnje „Caribrodske večeri“ je Udruženje Caribrođana u Beogradu „Pametnik“. Manifestaciju, kao i do sada, finansijski i organizaciono podržava Opština Dimitrovgrad, kao i Sportsko-turistički centar Caribrod, a sponzor je Mlekara „Stara planina“.

„Poziv da prisustvuju ‘Caribrodskoj večeri’ upućen je i mnogim javnim ličnostima iz javnog života Srbije, koje su poreklom iz caribrodskog kraja, pri čemu je kao deo programa planiran i kratak film o njima, kao i kratka prezentacija grada“, najavljuje Nebojša Videnov iz Udruženja „Pametnik“.

Videnov takođe ističe da su neki od ciljeva ovog relativno mladog udruženja upravo čuvanje kulturnih vrednosti i tekovina vezanih za Dimitrovgrad, te negovanje multikulturalnosti i tradicije. Na samoj „Caribrodskoj večeri“ biće predstavljeni i planovi i buduće aktivnosti Udruženja, koje je u saradnji sa Opštinom Dimitrovgrad prošle godine organizovalo i manifestaciju Festival duvačkih orkestara „Caribrod“.

Kako najavljuju iz organizacije, prisutni će moći da uživaju u hrani i domaćem piću, kao i u muzici orkestra čiji su članovi izuzetni muzičari poreklom iz caribrodskog kraja. Takođe, zainteresovani će imati priliku da razgledaju i kupe proizvode izlagača i proizvođača iz Dimitrovgrada, koji će biti izloženi na štandu Sportsko-turističkog centra „Caribrod“. Kao dodatna pogodnost, za goste kojima je potreban organizovan prevoz biće obezbeđen i linijski kombi.

Uplata po osobi iznosi 1.800 dinara, pri čemu je pored redovne moguće izvršiti i uplatu u vidu sponzorstva – lično ili na ime:
FORUM CARIBROĐANA U BEOGRADU – ,,PAMETNIK“
T.Rn: 265-1610310004298-28
U POZIVU NA BROJ (duža kolona) – BROJ STOLA / BROJ GOSTIJU

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 064/2719622 i 062/777407, kao i na Fejsbuk stranici “Caribrodsko veče”.

Kako je izgledalo prošlogodišnje „Caribrodsko veče“, možete pogledati ovde, a deo atmosfere sa okupljanja 2016. pogledajte u video-prilogu Internet portala FAR.

D. Jelenkov

Foto: Nebojša Videnov

Ostavi komentar