Udruženje likovnih umetnika “Pirgos Art” predstavilo svoje radove Dimitrovgrađanima

U dimitrovgradskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” sinoć je otvorena godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika “Pirgos Art”. Postavka sadrži 50-ak dela, rađenih različitim tehnikama, a ljubitelji likovne umetnosti u Dimitrovgradu mogli su da uživaju u uljima na platnu, akrilima, akvarelima, duborezu, crtežima, skulpturama i fotografijama. Na otvaranju izložbe govorili su kustos galerije Lana Đurov i predsednik udruženja “Pirgos Art” Jovan Panić.

Među članovima udruženja koji su izložili svoje radove u galeriji bila je i dimitrovgradska umetnica Andrijana Spasov koja se predstavila domaćoj publici sa tri fotografije.snimljene u Zagrebu, Dubrovniku i Caribrodu.

Predsednik Udruženja “Pirgos Art” Jovan Panić kaže za FAR da je ovo 41. godišnja izložba, a da je svoje radove izložilo 27 autora iz Pirota, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice.

“Mi imamo veoma dugu tradiciju. Naše udruženje je osnovano davne 1981. godine i do sada je kroz njega prodefilovalo oko 200 umetnika iz Pirotskog okruga. Kvalitet radova na ovogodišnjoj izložbi je na zavidnom nivou i nadam se da ćemo i u godinama koje dolaze biti još uspešniji”, rekao je Panić.

Udruženje likovnih umetnika u Pirotu osnovano je pod nazivom “Društvo likovnih umetnika amatera”. Od svog osnivanja imalo je kolektivne izložbe širom bivše Jugoslavije. U Pirotu svake godine organizuje 3 do 4 izložbe. Udruženje je redovno učestvovalo na Smotri likovnog stvaralaštva amatera Srbije. Njegovi članovi priređivali su samostalne izložbe u više mesta širom Srbije, a učesnici su i likovnih kolonija u organizaciji drugih udruženja likovnih umetnika.

Ljibitelji likovne umetnosti u Dimitrovgradu mogu pogledati ovu postavku do sredine januara iduće godine.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar