U Bosilegradu zasedao lokalni parlament

Na XXV redovnoj sednici lokalnog parlamenta, koja je održana u sali za sastanke Opštinske uprave opštine Bosilegrad usvojeno je svih 15 tačaka dnevnog reda, javlja NRTV-Bosilegrad.

Odbornici su dali saglasnost na predloge odluka o prvom rebalansu opštinskog budžeta za ovu godinu, izmenama i dopunama Odluke o vodovodu i Planu rada Inspekcije za zaštitu životne sredine za 2024.

Usvojeni su finansijski planovi mesnih zajednica Bosilegrad, Belut, Brankovci, Gornja Lisina, Gornja Ljubata, Gornje Tlmino, Izvor, Radičevci, Rajčilovci Resen i Rikačevo. Takođe, usvojeni su finansijki planovi Gimnazije i Osnovne škole “Georgi Dimitrov“, Program rada sa finansijskim planom Doma učenika, Crvenog krsta, JP “Građevinsko zemljište i putevi“ i Doma zdravlja. Izglasani su i predlozi o izmenama finansijskih planova predsednika Opštine, Opštinske uprave, Opštinskog veća i usvajanje finansijkog plana Skupštine Opštine.


Na kraju sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev govorio je o projektima na teritoriji opštine čija je realizacija u toku.

„Stiže parket za sportsku halu, čija je vrednost 12 miliona dinara, koje je na naš zahtev obezbedilo Ministarstvo sporta. Parket će biti postavljen u narednih desetak dana, a otvaranje hale je planirano za maj ili jun. Što se tiče nekadašnje fabrike „Kobos“, imamo dva zainteresovana investitora, a sa jednim od njih ćemo imati susret za nedelju ili dve. Za rekonstrukciju zgrade smo već dobili 330 hiljada evra državnih subvencija, uz predviđeno učešće opštine od 20 miliona dinara, koje ćemo takođe pokušati da nabavimo kroz subvencije”, istakao je Zaharijev.

Prema njegovim rečima, u planu je da od 1. marta počne sa radom novoosnovano preduzeće „Čistoća“, koje će se baviti prevozom stanovništva iz seoskih područja minibusom. Takođe, u nadležnosti preduzeća, kako kaže, biće i kopanje bunara hidrauličnom bušilicom koju već imamo, kada budemo nabavili kompresor.

“U toku februara ćemo raditi na izgradnji kanalizacionog sistema za turistički objekat „Gradište“, za koji već imamo opremu, a radimo i na rešavanju problema oko vodosnabdevanja. Očekuje nas i otvaranje novoizgrađene pumpe koja će rešiti problem stabilnog snabdevanja gorivom na teritoriji naše opštine“, izjavio je predsednik opštine Bosilegrad.

J. P.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar