Zasedao lokalni parlament u Bosilegradu

Na XIX redovnoj sednici Skupštine opštine Bosilegrad usvojeno je svih 19 tačaka dnevnog reda, javlja NRTV – Bosilegrad.

Odbornici su usvojili Predlog rešenja o davanju saglasnosti na finansijski plan za finansijska sredstva iz opštinskog budžeta za ovu godinu i Program rada Doma zdravlja, Gimnazije, Osnovne škole “Georgi Dimitrov“, Doma učenika, Crvenog krsta Bosilegrad, Turističke organizacije opštine Bosilegrad i mesnih zajednica.

Na zasedanju su imenovani članovi Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Bosilegrad – Zorica Milanov, Jelica Mitreva, Vladica Manasijev, Antoneta Jovčeva i Voislav Božilov. U Nadzornom odboru ostaju dosadašnji članovi – Snežana Stojiljković (predsednik), Gordana Radosavljević i Ljiljana Jordanov.

Za člana Komisije za ostvarivanje i priznavanje prava u oblasti socijalne pomoći građana imenovan je Vladan Nikolov umesto Predraga Đorđevića.

Usvojen je predlog rešenja o Izmeni i dopuni Pravilnika o radu JP „Usluga“, o davanju saglasnosti na plan rada JP „Građevinsko zemljište i putevi opštine Bosilegrad“, o planu zimskog održavanja Opštinskog štaba za 2022/23. godinu, o raspuštanju mesnih zajednica i raspisivanju izbora u mesnim zajednicama Bistar, Bresnica, Gornja Lisina, Grujinci i Zli Dol.

Na kraju sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev izjavio je da je Komisija pri Vladi Srbije odobrila da Opštinska uprava Bosilegrad zaposli dva vozača koji će minibusom prevoziti stanovništvo iz seoskih područja na teritoriji opštine. Prema rečima Zaharijeva, građani Bosilegrada će 24. februara ponovo imati mogućnost da u bosilegradskom Domu zdravlja obave preglede kod lekara specijalista dermatologije, neurologije, orl, oftamologije i urologije sa VMA u Beogradu.

J. P. / N. S.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar