U dimitrovgradskoj galeriji izložba “Potrebe” čačanskog umetnika Nemanje Petrića

U galeriji “Metodi Meta Petrov” u Dimitrovgradu u četvrtak, 8. februara u 19:00 sati biće otvorena izložba slika pod nazivom “Potrebe” autora Nemanje Petrića iz Čačka. Postavka sadrži petnaestak dela rađenih tehnikom ulje na platnu.

Potreba je jedna od važnih dinamičnih pojmova koji označava stanje fiziološkog, psihološkog ili socijalnog nedostatka neophodnog za funkcionisanje organizma, kao i težnja da se nezadovoljavajuće stanje prevaziđe dostizanjem odgovarajućeg cilja. Potreba može biti organske, psihološke i socijalne prirode, Od socijalnih potreba, najvažnije su potreba za sigurnošću, potreba za ljubavlju, potreba za drugim ljudima, potreba za priznanjem, za ličnim identitetom i td., piše u katalogu za izložbu Ivan Vidanović.

Nemanja Petrić je rođen 1983. godine u Čačku. 2003. godine je završio Čačansku gimnaziju, a 2010. diplomirao na Beogradskoj politehnici, smer Grafički dizajn. Jedan je od osnivača i član UVUČ-a (Udruženje vizuelnih umetnika Čačak). Učesnik je na više kolektivnih, ali i samostalnih izložbi, a trenutno živi i stvara u svom rodnom gradu.

A. Todorov

Foto: Nemanja Petrić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar