Na “Gradini” sprečen pokušaj krijumčarenja deviza sakrivenih ispod sedišta automobila

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina”, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj dvoje putnika da preko granice prokrijumčare više od 185.000 dolara i gotovo 78.000 evra, koje su sakrili ispod sedišta automobila, saopštila je Uprava carina.

U saopštenju se navodi da je prekršaj otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil strane registracije, kojim je na relaciji Francuska – Bugarska putovalo dvoje putnika. I vozač i njegova saputnica su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ”nešto malo” gotovog novca. Međutim, tokom detaljnog pregleda, najpre su u metalnoj konstrukciji ispod prednjeg sedišta pronađeni svežnjevi novčanica upakovani u celofan, da bi deo novca potom bio otkriven i u prostoru ispod zadnjeg sedišta. Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o deviznom iznosu u pomenutim valutama, čija je protivvrednost preko 250.000 evra.

Putnici su zajedno sa otkrivenim novcem predati u dalju nadležnost Odeljenju za borbu protiv korupcije MUP, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar