VIDEO: Peticija za zaustavljanje radova predata opštini, usledio i prvi komentar zvaničnika

Stanovnici ulice Maršala Tita u selu Željuša, nezadovoljni dosadašnjim radovima na rekonstrukciji dela ove ulice, pokrenuli su peticiju za momentalno obustavljanje radova. Prijava, koju je potpisalo više od pedeset građana Željuše, predata je predsedniku Opštine Dimitrovgrad, Opštinskom veću Opštine Dimitrovgrad, građevinskoj inspekciji i građevinskoj službi.

U dokumentu koji su potpisali građani zahteva se od nadležnih organa da zaustave radove i preispitaju rešenje projekta i uvid u generalni plan.

O uočenim problemima građana MZ Željuša za FAR je govorio Vladimir Aleksov, stanovnik ove ulice.

FAR se obratio Opštini Domitrovgrad i zatražio mišljenje zamenika predsednika Opštine Dejana Mileva – kakav je stav o novonastalim problemima s obzirom da je Opština investitor i da li će se preispitati rešenje projekta za rekonstrukciju i asfaltiranje ulice.

“Ja sam sa problemom površno upućen. Znam da postoji problem, odnosno da građani Željuše nisu zadovoljni rekonstrukcijom ulice. Čujem od vas da postoji pisani dokument, odnosno peticija građana. Svakako to je ispravan postupak građana i legitiman da se pošalje Opštini Dimitrovgrad na dalju nadležnost. Mi kao investitori angažujemo stručna lica u projektovanju, ne možemo mi to sami da radimo. Oni s druge strane imaju pozitivnu praksu što se tiče struke, znaju svoje standarde, šta i kako treba. Žao mi je što se stiglo dotle da mora na ovaj način, ali legitiman način svakako, da se građani obrate prvo opštini, da traže svoje pravo kod opštine, a da mi dalje svoja prava ostvarujemo isto legitimnim putem ka projektantu ili izvođaču radova ako nije usaglašeno izvođenje radova sa projektom. Projektant mora da poštuje pozitivne propise iz svoje struke i standarde kao što sam već rekao”, kazao je zamenik predsednika opštine specijalno za FAR.

Pogledajte izjavu Dejana Mileva.

Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar