U okviru akcije “Da nas bude više” promovisan kalendar “Plaketa humanosti”

U Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu održano je finale akcije “Da nas bude više” u okviru koje je promovisan kalendar pod nazivom “Plaketa humanosti”. Na kalendaru se nalaze fotografije 38 beba rođenih u 2023. godini.

U obraćanju prisutnima, patronažna sestra Aleksandra Gocev je rekla da je ovo trinaesta godina kako se štampa ovaj generacijski kalendar.

“Učešćem roditelja i dece koja se nalaze na kalendaru pokazujemo empatiju prema drugim ljudima. Svih ovih godina kako organizujemo akciju uvek smo imali podršku lokalnih privrednika u vidu raznih donacija i vaučera. Želim da se zahvalim fotografu Sanji Petrov koja unazad nekoliko godina dizajnira kalendar i svim ljudima koji nam pružaju podršku”, navela je Gocev.

Zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad Dejan Milev je istakao da ovakve aktivnosti kao što je promocija kalendara “Plaketa humanostii” imaju za cilj da skrenu pažnju na problem koji imamo itekako.

“Naša opština prati regionalni trend pada nataliteta i napuštanja mladih ljudi. Jedna od odluka na prvoj sednici Opštinskog veća je bila da formiramo komisiju za određivanje mera populacione politike. Ovom prilikom pozivam celokupnu javnost da se uključi u rad komisije kako bi definisali adekvatne mere. Mi kao opština imamo šta da punudimo, imamo mirnu sredinu za odrastanje dece i jedna smo od retkih opština u kojoj roditelji mogu da puste svoje đake prvake da sami idu do škole i da se vrate kući. Mi smo zdrava sredina, imamo dva Parka prirode, niske cene nekretnina tako da je to jedan paket gde ćemo biti skoncentrisani oko naše ponude ka mladima”, naveo je, između ostalog, Milev.

“Ovaj kalendar simbol je mladosti našeg grada, a ova akcija uči nas humanosti još od prvih dana života. Fondacija “Zamisli život” pridružila se ovoj humanitarnoj akciji pre nekoliko godina i pomogli smo onima kojima je pomoć zaista bila potrebna”, istakla je Kristina Kostov, upravitelj fondacije “Zamisli život”.

Akciju “Da nas bude više” podržali su Zavičajno udruženje “Caribrod” iz Niša, STR “Hani” iz Pirota, “Kola promet” iz Dimitrovgrada i kolektiv Predškolske ustanove “8. septembar”. Ovu humanitarnu kampanju podržali su i učenici Osnovne škole “Hristo Botev” koji su izveli pesmu “Da nas bude više” za koju je tekst napisala Elizabeta Georgiev, a muziku i aranžman uradio Stojan Stojanov.

Prikupljena sredstva od prodaje kalendara biće namenjena za lečenje petogodišnjeg dečaka Dušana Gogova.

Današnji događaj organizovala je Opština Dimitrovgrad u saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja i fondacijom “Zamisli život”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar