a

VIDEO: Dejan Milev o 142. sednici Opštinskog veća

U Dimitrovgradu je danas održana 142. sednica Opštinskog veća na kojoj su većnici razmatrali izveštaj JP “Komunalac” i zahteve lokalnih ustanova, mesnih zajednica, udruženja građana, privrednika i fizičkih lica, a takođe su upoznati i sa izveštajem o vodosnabdevanju u selu Mojinci. Značajno je izdvojiti informaciju o zahtevima skupština stanara 19 zgrada iz Dimitrovgrada.

U izjavi za FAR, većnik za obrazovanje i informisanje Dejan Milev, izneo je podatak da je reč o zahtevim za sufinansiranje investicionih aktivnosti na ovim zgradama i dodao:

„Dva zahteva su odbijena zbog formalno pravnih uslova, dok je 17 zahteva odobreno i oni će se naći na listi za sufinansiranje njihovih investicionih aktivnosti. Načelno smo razgovarali da u okviru još jednog poziva sagledamo sve zahteve koji ispune formalno pravne uslove. Ima vrlo interesantnih zahteva u smislu investicija, uglavnom su zainetersovani za rešavanje krovnih konstrukcija, a tu su iznosi malo veći i ukoliko se u praksi ispune svi uslovi od strane skupštine stanara mi ćemo svakako izaći u susret skoro svim podnetim zahtevima”.

Iznos učešć sa za skupštine stanara je 50% od troškova investicije.

Na sednici je razmatranni izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JP „Komunalac“ za period od 1. januara do 31. marta ove godine i po rečima većnika Mileva, izveštaj je od strane Opštinskog veća ocenjen kao dobar i poslat je na dalje usvajanje Skupštini opštine.

Opštinsko veće nije razmatralo izveštaj o radu Doma zdravlja, s obzirom na odsustvo većnika zaduženog za zdravstvo.

Zanimljivo je napomenuti da je danas razmotren i zahtev udruženja Forum Caribrođana u Beogradu „Pametnik“ i njihova inicijativa za formiranje duvačkog orkestra u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 437-1024x683.jpg

„Dobili su početnu salgasnost i određen je većnik zadužen za oblast kulture i mladih da zakaže formalni sastanak na kome bi se razmotrili detalji i krenulo u proceduru formiranja jednog takvog orkestra kod nas“ – izjavio je Milev.

Mesna zajednica Lukavica i Slivnica, povodom zahteva za sanaciju česme „Gađinci – Glog“ biće obaveštena da isti zahtev ponovi kasnije tokom godine, odnosno pre usvajanja samog budžeta opštine Dimitrovgrad, s obzirom da sada ne postoje uslovi za realizaciju njihovog zahteva.

Veće je takođe, razmatralo desetak zahetva građana koji se tiču uglavnom individualnih infrastrukturnih problema, a bilo je i zahteva za obeštećenje zbog ujeda pasa.

U vezi izveštaja o vodosnabdevanju u selu Mojinci, Milev je kazao:

“Znamo iz izveštaja da već 10-ak godina ima problema sa vodosnabdevanjem u ovom selu. Ono što je naša ideja je da treba da se krene u ozbiljnu proceduru kako bi se održivo rešio problem vodosnabdevanja. Dat je nalog JP Komunalac da sa svojim stručnim službama izađe na teren i vidi gde i na koji način može da se nađe tehničko rešenje“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 438-1024x683.jpg

Povodom još uvek neobjavljenih rezultata Konkursa za sufinansiranje medijskih projekata koji je opština Dimitrovgrad po drugi put bila raspisala krajem marta tekuće godine, Dejan Milev je izjavio:

“Do danas nije stigla odluka o raspodeli sredstava od strane evaluacione komisije, mislim da će danas kasnije da stigne i da ćemo već sledeće nedelje, utorak, sreda ili četvrtak imati novi sastanak Opštinskog veća na kome ćemo razmatrati odluku o raspodeli sredstava“.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Bez komentara

Ostavi komentar