Nagradni video konkurs “Evropa i ja” do 1. aprila

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji je raspisala nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne video radove. Poziv je otvoren za učenike i učenice srednjih škola u Srbiji do 1. aprila 2024. godine, a najbolje radove čekaju vredne robne nagrade u iznosu od 600, 400 i 200 evra. Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2023/2024“.

„Evropa i ja“ je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji. Nagradni konkkurs je inspirisan publikacijom „Evropski dnevnik“ kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Organizovanjem video konkursa „Evropa i ja“ srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije. Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu. Ovo je platforma za mlade na kojoj mogu da izraze svoje jedinstvene perspektive i slave evropsku tapiseriju tradicija, jezika, istorije i veza koje oblikuju njihov svet.

Kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

Informacije o propozicijama konkursa, načinu prijavljivanja i nagradama su dostupne OVDE.

Izvor i foto: Tim projekta “Evropski dnevnik”

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar