Akcija kontrole sigurnosnog pojasa, telefona i nepropisnog prevoza dece

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 11. do 17. marta u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), sprovodi se međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja.

Akcija je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje na način koji je predvideo proizvođač vozila, nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje i nepropisnog prevoza dece. Takođe, akcija je usmerena i na prekršaje koji čine vozači dvotočkaša i prekršaje učinjene od strane pešaka i prema pešacima (nepropušanje pešaka na pešačkom prelazu).

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da su se u protekloj nedelji na teritoriji Pirotskog okruga dogodile četiri saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom.

Iz policije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar