NDNV: Ugrožen život Dinka Gruhonjića

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva od tužilaštva i policije da hitno procesuiraju odgovorne za otvorene pretnje ubistvom programskom direktoru NDNV i univerzitetskom profesoru Dinku Gruhonjiću.

U ulazu zgrade u kojoj Gruhonjić živi s porodicom danas je osvanula preteća poruka: “Dinko-Šakiću za večni dom si spreman”, sa potpisom “Srpska Vojvodina”.

NDNV upozorava javnost da zbog ćutanja institucija otvorene pretnje ubistvom kojima su već danima izloženi Dinko Gruhonjić, kao i predsednica NDNV Ana Lalić, mogu imati tragične posledice.

Za direktno ugrožavanje fizičke bezbednosti odgovornost snose institucije, ali i visoki politički zvaničnici koji potpaljaju javnu hajku i pozive na linč novinara.

Iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine pitaju i predstavnike međunarodnih organizacija i vlada kako opravdavaju svojim građanima finansijsku ili bilo koju drugu podršku režimima koji otvoreno guše slobode i prava građana, pa čak i prete smrću onima koji se usude da kritički misle i govore.

Pitaju i građane Srbije da li su zaista spremni da se odreknu slobode i dostajnstva.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine svesno je da je prinuđeno na samoodbranu, navodi se u saopštenju uz poruku: “Smrt fašizmu!”.

Izvor: Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar