PU Pirot: Očuvano stabilno stanje javne bezbednosti

Na području Policijske uprave u Pirotu očuvano je stabilno stanje javne bezbednosti, a u februaru je registrovan ujednačen broj krivičnih dela u odnosu na uporedni mesec (52:50), bez zastupljenih težih krivičnih dela.

Kako se navodi u saopštenju, registrovan je manji broj krivičnih dela protiv imovine (11:9) i jedno delo protiv života i tela. Od 9 krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem, policijski službenici PU Pirot rasvetlili su 5 i ostvarili efikasnost u identifikovanju izvršilaca krivičnih dela od 55,56%.

“U februaru mesecu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zločinačko udruživanje uhapšena su četvorica državljana Sirije koji se sumnjiče da su se organizovali radi vršenja krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”, kažu u policiji.

Takođe, policijski službenici su u februaru pronašli i otkrili veću količinu municije, oko 1700 komada, za koju postoji osnovana sumnja da pripada državljanima Avganistana koji su otkriveni i uhapšeni u septembru mesecu prošle godine, kada su i procesuirani za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i ekplozivnih materija. Procesuirana su i tri lica zbog osnova sumnje da su počinili dva krivična dela – nedozvoljena trgovina i krijumčarenje ljudi.

U saopštenju stoji, da je u oblasti suzbijanja narkomanije realizovana 21 zaplena opojne droge, u kojima je zaplenjeno oko 63 grama opojne droge, a u unutrašnjem prometu zatečena su na delu i uhapšena dva lica u primopredaji droge. Registrovano je ukupno 16 krivičnih dela u vezi sa drogom za koja je procesuirano 16 lica, od kojih je dvanaest uhapšeno.

U oblasti javnog reda i mira evidentiran je ujednačen broj prekršaja (12:13), a prekršajne prijave su podnete protiv 18 lica. Ističe se da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

U oblasti bezbednosti saobraćaja u februaru se je dogodilo 14 saobraćajnih nezgode što je za 6 više u odnosu na uporedni mesec, kao i broj nastradalih lica (9:13). Šest lica je zadobilo lake telesne povrede, a sedam je teže povređeno.

U saopštenju za javnost se zaključuje da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu i u narednom periodu nastaviti da svojim zalaganjem u svim segmentima rada unapređuju sigurnost i bezbednost građana.

A. Todorov (izvor: PU Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar