VIDEO: Vesna Dedić – Trudim se da kod svojih čitateljki izazovem emociju

Istaknuta književnica i novinarka Vesna Dedić bila je sinoć gost Dimitrovgrada, a u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” priredila je na radost mnogobrojne čitalačke publike jedno nezaboravno veče posvećeno njenom bogatom literarnom stvaralaštvu.

Dedić je za medije rekla kako je došlo do toga da dođe u Dimitrovgrad i da se predstavi ovdašnjim ljubiteljima pisane reči.

“Kada mi je direktorka biblioteke Albena Milev uputila poziv na sajmu knjiga da dođem u Dimitrovgrad ja sam joj obećala da ću doći i stvarno sam se mnogo radovala. Meni je bilo rečeno da obično 20-30 ljudi dođe na promociju, a kad sam videla da se traži stolica više srce mi je bilo ispunjeno”, kazala je književnica.

Navela je da kada je ulazila u svet književnosti želela je da napiše jednu melodramu uz koju će devojke i žene uživati, lepo im proći vreme, pa i malo se rasplakati.

“Ja sam od onih stvaralaca koji smatra da nijedno umetničko delo nije dobro ako ne izazove reakciju ili tuge i suza ili smeha. Jednostavno mora nešto da te dirne, sve drugo je jedna ozbiljna praznina, tako da se ja trudim i sa ovim sedamnaestim romanom da to bude nešto što će mojim čitateljkama ulepšati i učiniti da im vreme brzo prođe, ali i nešto što će ih dodirnuti i izazvati neku emociju”, kazala je ona.

Vesna Dedić je objavila mnogobrojne romane, a od 2010. godine njena dela su među najčitanijima u regionu i izazivaju veliku pažnju pretežno ženske čitalačke publike. Ona je vlasnica izdavačke kuće „Dedić“ i autor je i voditelj kultne TV emisije „Balkanskom ulicom“. Živi i stvara Beogradu.

Pogledajte šta je Vesna Dedić rekla za medije o svom književnom putu i stvaralaštvu.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar