VIDEO: Cvetko Ivanov – Nemojte da sramotite naše pretke koji su putem kuluka pravili puteve

Povodom najavljene rekonstrukcije opštinskog lokalnog puta od Dimitrovgrada do Vrapče preko atara sela Lukavica, Prača i Barje, gost FAR-a bio je Cvetko Ivanov, predsednik Mesne zajednice Bilo, Barje i Verzar.

Ivanov se nedavno sa meštanima ovih sela sastao sa zemenikom predsednika opštine Dimitrovgrad Dejanom Milevim, a tema sastanka bilo je pronalaženje rešenja za rekonstrukciju pomenutog puta, kao i saniranje mahalskih puteva u narednom periodu.

U razgovoru za FAR je kazao da je sadašnja opštinska vlast voljna da kvalitetno uradi ovaj lokalni put, ali da treba da se prvo reše imovinski odnosi za sporne parcele preko kojih on prolazi. Osvrnuo se na vođene sudske sporove i ukazao na značaj puta, naglasivši da je jedna varijanta da se imovina ustupi opštini Dimitrovgrad bez naknade, a druga da opština plati zauzetu imovinu u skladu sa dogovorom.

“U oba slučaja apelujem da građani uzmu dokumentaciju, broj parcele, zauzetu površinu i dogovore se sa opštinom o poklonu ili nadoknadi. Molim vas da nikako ne idete na sud jer će suđenjem troškovi enormno biti povećani i opština, odnosno svi mi, treba da platimo advokate, veštake, sudske i druge troškove. Podsećam vas da opština ne proizvodi novac i da ima ograničen budžet”, kazao je Ivanov i istakao:

“Nemojte da sramotite naše pretke, koji su krampovima i lopatama, putem kuluka, pravili puteve”.

Pogledajte u celosti razgovor sa Cvetkom Ivanovim.

Novinar: Petar Videnov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar