VIDEO: Zoran Petrov – Građani treba da prevladaju strah i da zadrže svoj ponos i dostojanstvo

“Stranka Zajedno će biti mnogo aktivnija u Dimitrovgradu”, najava je Zorana Petrova, generalnog sekretara te stranke koji je gost emisije Razgovori, a povodom primedbi da je opozicija nedovoljno učinila u proteklom periodu.

On kaže da osim “Zajedno” ne vidi drugu opozicionu partiju u Dimitrovgradu, a da je osnovna zamerka na račun lokalne vlasti to što je ona netransparentna u radu i što nije bilo investicija.

Petrov iznosi zapažanja o političkoj situaciji u Dimitrovgradu i Srbiji, upoređuje to sa periodom pre 2000. godine, govori o stanju lokalnih medija i pritiscima vlasti, kao i o tome da li će nakon eventualnih političkih promena “prihvatiti” one koji su sada funkcioneri i odbornici SNS-a.

Na konstataciju novinara da je stranačko zapošljavanje postojalo i tokom perioda dok je on bio na vlasti, Petrov odgovara da je to neuporedivo i da to (stranačko zapošljavanje) nije “najpametnija stvar”.

Sa Zoranom Petrovim razgovarao je novinar Sergej Ivanov.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2023.

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar