VIDEO: Elena Drobenkova – Izložbom sam želela da predstavim svoja omiljena mesta u Srbiji i Rusiji

U Galeriji “Metodi Meta Petrov” u Dimitrovgradu sinoć je otvorena izložba radova pod nazivom “Aspekti prirode – pejzaži Srbije i Rusije” akademske umetnice Elene Drobenkove iz Rusije. Na otvaranju izložbe pored autorke, prisutnima se obratila i direktorka Narodne biblioteke “Detko Petrov” Albena Milev koja je govorila o životnom putu i likovnom stvaralaštvu ove mlade ruske umetnice.

Postavka sadrži šezdesetak slika koje su, prema rečima Drobenkove, nastale u periodu od 2017. do 2024. godine. Navodi da je ovom izložbom pokušala da predstavi neka njena omiljena mesta u Rusiji i Srbiji. Slike je uglavnom radila tehnikom suvi pastel, ali je zastupljeno i ulje na platnu, za koje kaže, da radovima daje neke drugačije nijanse.

Prošle godine ova talentovana likovna umetnica učestvovala je u radu međunarodne likovne kolonije “Poganovski manastir” i o ovoj manifestaciji ima samo reči hvale.

Drobenkova je do 2022. godine živela u Moskvi, a od tada pa do danas živi i stvara u Beogradu. Kako kaže život u Srbiji joj se dopada jer živi u lepom i mirnom okruženju sa dobrim ljudima.

Ova ruska umetnica ne posećuje Dimitrovgrad prvi put, a na naše pitanje da iznese svoje impresije o samom gradu rekla je da je ovaj grad jedno lepo i prijatno mesto.

Pogledajte razgovor sa Elenom Drobenkovom.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar