Izveštaj PU Pirot za mart: manje krivičnih dela, više prekršaja

Da je broj krivičnih dela u martu mesecu 2024. godine manji za oko 10% u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštavaju iz Policijske uprave Pirot. Prema njihovim ocenama očuvano je stabilno stanje javne bezbednosti.

Veći broj krivičnih dela otkriven je u oblasti privrednog kriminala, a krivične prijave su podnete protiv četiri odgovornih lica u privatnim preduzećima zbog poslovanja na nedozvoljen način i sumnje da su počinili krivična dela poreska utaja i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost.

U martu su uhapšene i dve osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima nad 27-godišnjim muškarcem, kojeg su upotrebom sile i pretnje prinudili na prosjačenje.

“U oblasti suzbijanja narkomanije realizovano je 17 zaplena opojne droge, u kojima je zaplenjeno oko 180 grama i 108 komada tableta i procesuirano je 13 osoba za 14 krivičnih dela u vezi sa drogom” – saopštavaju iz policije.

Protiv 12 osoba podneto je sedam krivičnih prijava za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i tom prilikom privremeno je oduzeto devet vozila koja su korišćena za izvršenje krivičnih dela.

Nije bilo težih krivičnih dela, registrovan je višestruko manji broj krivičnih dela protiv imovine (21:9), ali i veći broj prekršaja (9:12), a prekršajne prijave su podnete protiv 21 osobe.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar