PU Pirot: Očuvano je stabilno stanje javne bezbednosti

Na području Policijske uprave u Pirotu očuvano je stabilno stanje javne bezbednosti, stoji u najnovijem saopštenju Policijske uprave Pirot i naglašava da je registrovan manji broj krivičnih dela u odnosu na uporedni mesec za preko 8% (95:87 krivičnih dela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti).

“Od 19 krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem, policijski službenici PU Pirot rasvetlili su 15 krivičnih dela i zadržali efikasnost u identifikovanju izvršilaca krivičnih dela od skoro 79%. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti opšteg kriminaliteta sa najzastupljenijim krivičnim delima u vezi sa drogom, nasiljom u porodici i imovinskog kriminala. Nije bilo težih krivičnih dela, a registrovan je dvostruko manji broj krivičnih dela protiv imovine (31:16)”, navodi se u saopštenju.

U policiji kažu da je u oblasti suzbijanja narkomanije u 13 zaplena otkriveno i zaplenjeno 31,57 grama, 4,2 ml i 9 komada razne opojne droge i da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom procesuirano 12 lica za 12 krivična dela u vezi sa drogom, od kojih je 9 lica uhapšeno.

“U nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija izvršena je kontrola u preko 1.400 objekata, kao i 44.500 vozila, 68.500 lica i sprečen ulazak 399 migranata. Efikasnim operativnim radom otkrivena je i uhapšena grupa od pet lica na području grada Pirota, koja se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem migranata. U oblasti javnog reda i mira evidentiran je veći broj prekršaja (15:24), ali je održano stabilno stanje, bez narušavanja javnog reda i mira u većem obimu”, kažu u Policijskoj upravi Pirot.

Naglašava se da se u saobraćaju na putevima, u decembru mesecu, dogodilo 18 saobraćajnih nezgoda što je za jednu nezgodu manje u odnosu na uporedni mesec. Broj nezgoda sa nastradalim licima je isti, te je u jedanaest nezgoda jedna osoba poginula, dve su teže i 8 lakše povređeno.

“Novogodišnje proslave su protekle bez većih incidenata i narušavanja javnog reda i mira. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu će i u narednom periodu nastaviti da svojim zalaganjem u svim segmentima rada unapređuju sigurnost i bezbednost građana, stoji u saopštenju PU Pirot.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar