Izabrani izvođači za završetak hale u Bosilegradu, cena radova veća od predviđene

Samo jedna ponuda stigla je na javnu nabavku za završetak radova na sportskoj hali u Bosilegradu, a iako je zajednička ponuda firmi iz Beograda i Kragujevca bila viša od procenjene vrednosti, ona je prihvaćena. Hala je započeta 2007. godine, a za konačno stavljanje u funkciju iz budžeta će biti plaćeno skoro 9,3 miliona dinara.

Procenjena vrednost posla bila je skoro 7,6 miliona dinara bez PDV-a, a firme “Omkom” iz Beograda i kragujevačka “PC-Kat” ponudile su oko 7,73 miliona.

Iako je to više nego što je planirano, a kako je samo jedna ponuda pristigla, iz lokalne samouprave su odlučili da je ipak prihvate i da za to dodatno plate.

“Investitor se saglasio da obezbedi dodatna sredstva na taj način što je doneo rešenje o upotrebi tekuće budžetske rezerve” – piše u odluci o dodeli ugovora.

Izvođači radova imaju rok od 70 kalendarskih dana da završe halu, računajući od dana uvođenja u posao, a kako piše u dokumentaciji, trenutna stepen izgrađenosti hale u građevinskom smislu je oko 90%.

Preostali su bravarski i izolaterski radovi, da se ugradi preostala sanitarija, završi radijatorsko grejanje i elektro instalacije, kao i klima, ali i da se izgradi kanal za odvodnjavanje atmosferske vode oko objekta, izradi streha, da se postave oluci, kao i pločice na spoljnim i unutrašnjim stepenicama, da se oboje zidovi, plafoni i drvene grede.

Zvanično otvaranje hale koju bi koristili i učenici škola, prema poslednjm najavama Vladimira Zaharijeva, predsednika Opštine Bosilegrad, obećano je za jul, uz veliki koncert.

Lj. F.

Foto: Arhiva Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar