VIDEO: Velikdenska peraška 2024

Tradicionalna 17. po redu „Velikenska peraška 2024“ održana je na Uskrs 5. maja, a deci su priređeni nezaboravni uskršnji trenuci uz raznovrsne igre, zabavu i animatore. U centru pažnje bila je peraška – oslikano jaje koje predstavlja simbol preporoda, Hristove božanske prirode, obnovljenog života i proleća.

U čast najsvetlijeg hrišćanskog praznika prisutne goste, decu i njihove roditelje na platou ispred Sportske hale u Dimitrovgradu, pozdravili su direktor Turističke organizacije „Caribrod“ Vasil Andrejev i sveštenik Dragan Lazić.

Uz bogat zabavni program mališani su imali priliku da se zabave, takmiče i pokažu svoju kreativnost kroz oslikana uskršnja jaja. Nisu izostali i kozunaci, slatki i ukusni obredni kolači koji se spremaju specijalno za Vaskrs.

Ovogodišnji pobednik u tucanju uskršnjim jajima je Veljko Savov, drugo mesto pripalo je Dimitriju Pejčevu, a treće Anji Antov.

U kategoriji najlepša oslikana uskršnja jaja za decu uzrasta do 14 godina najkreativniji su bili Elena Zlatanov, Dana Kirov, Stefan Prijović, Aleksa Jelenkov i Nikolija i Vasilije Vujisić.

Najlepši i najukusniji kozunak spremila je Danka Dimitrov, drugo mesto osvojila je Setka Aleksov, a treće Opštinska organizacija invalida rada.

Ovaj događaj organizovali su Turistička organizacija „Caribrod“ i Crkvena opština Dimitrovgradska, a ekipa FAR-a snimila je najzanimljivije detalje.

Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2024.

Projekat “Bugarska zajednica, sloboda govora i multikulturalnost kroz medijsku prizmu – TV serija” se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj”

Проектът „Българска общност, свобода на словото и мултикултурализъм през медийната призма – ТВ сериал“ се финансира със средства по Българската помощ за развитие

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar