VIDEO: Velikdenska peraška 2023

Ovogodišnja 16. po redu „Velikdenska peraška“ održana je na Uskrs 16. aprila na platou ispred Sportske hale u Dimitrovgradu na radost dece, njihovih roditelja i brojnih gostiju.

Prisutne su u čast najsvetlijeg hrišćanskog praznika pozdravili direktor Turističke organizacije Caribrod Vasil Andrejev i sveštenik Dragan Lazić.

“Iskoristio bih priliku da pozdravim sve koji ste došli da uveličate ovu našu manifestaciju i hteo bih da se zahvalim svima koji su svojim učešćem doprineli da ovaj događaj ovako izgleda. Cilj nam je da kroz ovu manifestaciju promovišemo kult porodice i prave vrednosti. Svima vama želim puno uspeha, ljubavi i blagostanja i da se sledeće godine vidimo u još većem broju”, kazao je Andrejev.

“Drago mi je da mogu sa vama da provedem ovaj najveći i najradosniji hrišćanski praznik gde je Hristos vaskrsao, pobedio smrt i omogućio nam da možemo da se okupljamo na ovakvoj manifestaciji kao što je Velikdenska peraška. Neka vam je od Boga blagosloven ovaj dan, da imate svaki blagoslov Božiji u vašim domovima, puno ljubavi i zdravlja pre svega”, poručio je paroh dimitrovgradski Dragan Lazić.

Nakon osvećenja uskršnjih jaja, usledio je bogat zabavni program kako za decu tako i za njihove roditelje. Mališani su pokazali svoju kreativnost kroz oslikana jaja, a imali su priliku i da se zabave sa kostimiranim animatorima, a zajedno sa svojim roditeljima učestvovali su u kreativno-osmišljenim igrama, kao i u radionici pripreme kozunaka.

Nagrade su dodeljene u nekoliko kategorija.

Pobednik takmičenja u tucanju uskršnjim jajima je Aleksa Rangelov, drugo mesto zauzeo je Dimitrije Pejčev, a treće Dimitrije Đorđević.

U kategoriji oslikavanja uskršnjih jaja za decu uzrasta do 14 godina prvo mesto zauzela je Dunja Antanasov, drugo Nikolija Vujisić, treće Milica Jelenkov, četvrto mesto pripalo je Đurđini Antanasov, a peto Predškolskoj ustanovi 8. septembar – grupa Cipelići.

U takmičenju za najbolji i najukusniji kozunak prvo mesto osvojila je Opštinska organizacija invalida rada, drugo mesto pripalo je Ankici Vacev, a treće Ani Kostov.

Organizator ovog događaja bili su Turistička organizacija Caribrod i Crkvena opština Dimitrovgradska.

Ekipa FAR TV-a zabeležila je ovaj događaj u celosti.

Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2023.

Projekat “Bugarska zajednica, sloboda govora i multikulturalnost kroz medijsku prizmu – TV serija” se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj”

Проектът „Българска общност, свобода на словото и мултикултурализъм през медийната призма – ТВ сериал“ се финансира със средства по Българската помощ за развитие

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar