Koncert “Pod zvezdanim krovom” u Beogradu 10. maja

Povodom Dana Evrope u Beogradu će 10. maja biti održan koncert “Pod zvezdanim krovom”. Koncert, koji organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji počinje u 20:30 časova na savskoj promenadi na Gornjem Kalemegdanu.

U okviru jedinstvenog muzičkog programa koji ne treba propustiti nastupaju Džez orkestar Big Band RTS, Vasil Hadžimanov, Zoe Kida, Marko Louis i Bojana Stamenov.

Koncert je besplatan za sve posetioce, a organizuje se u okviru kampanje “Evropa je naša kuća” koja traje od kraja aprila do sredine juna.

Osim koncerta u Beogradu, Dan Evrope obeležava se i nizom aktivnosti u drugim gradovima u Srbiji takođe u okviru kampanje. Evropska unija je glavni partner na Sajmu poljoprivrede, u Hali 1, od 18. do 23. maja u Novom Sadu, a održava se i serija razgovora sa mladima i građanima u Nišu, Subotici, Kragujevcu, Užicu i Novom Pazaru, tokom maja i juna.

U kampanji učestvuje više od 20 ambasadorki i ambasadora zemalja članica Evropske unije u Srbiji, kao i ambasador Evropske unije u Srbije Emanuele Žiofre, koji zajedno sa građankama i građanima Srbije šalju poruku da je Evropa naša zajednička kuća. Lične poruke ambasadora u okviru kampanje možete pronaći na linku “Evropa je naša kuća”.

Dan Evrope proslavlja se širom Evrope i jedan je od najznačajnijih praznika Evropske unije. Evropska unija izgrađena je kao projekat mira, kako bi oblikovala zajedničku sudbinu svih Evropljana. Evropljane spaja želja za boljim životom i prosperitetnom zajedničkom budućnošću.

Izvor i foto: EU Info mreža

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar