Foto kolektiv Kamerades obeležio 15. rođendan

Foto kolektiv Kamerades obeležio je svoj 15. rođendan veoma posećenom izložbom 17. marta u Beogradu. Kolektiv, koji čine šest članova – Marko Risović, Marko Rupena, Nemanja Pančić, Igor Pavićević, Nemanja Jovanović i Stefan Pavić, organizovao je svečanu proslavu u Dorćol Platzu.

Prodajna izložba, koja je bila centralni deo proslave, privukla je mnoge posetioce. Oni su imali priliku da uživaju u bogatom asortimanu proizvoda kao što su bedževi, majice, uramljeni printovi i posteri. Ovi predmeti nisu samo deo kolektivnog nasleđa, već i odraz umetničke izražajnosti svakog pojedinog člana kolektiva.

Jedinstvena prilika za kupovinu ovih ekskluzivnih predmeta nije samo bila prilika za ljubitelje umetnosti da obogate svoje kolekcije, već i način da direktno podrže buduće projekte kolektiva. Ovi projekti imaju širi značaj za zajednicu, doprinoseći kulturi, umetnosti i društvenim promenama.

Jubilej foto kolektiva Kamerades nije samo prilika za slavlje, već i za refleksiju o proteklom periodu. Tokom svojih 15 godina postojanja ostavio je neizbrisiv trag u svetu fotografije. Njihova dela su inspirisala, provocirala i podstakla na razmišljanje, istovremeno pružajući osveženje i perspektivu našem shvatanju sveta oko nas.

U narednim godinama očekuje se da će ovaj kolektiv nastaviti da oduševljava svojom kreativnošću i inovativnošću. Njihov doprinos umetnosti i društvu ostaje neprocenjiv, a svaki novi projekat predstavlja priliku za dalje istraživanje, inspiraciju i transformaciju.

Kolektiv Kamerades osnovan je 2011. godine u Beogradu u cilju promovisanja vrednosti dokumentarne fotografije i njenog značaja u današnjem društvu. Članovi su fotografi iz Srbije, koji dele viziju dokumentovanja života onakvog kakav jeste i širenja svesti o socijalno značajnim temama Balkana.

Rad kolektiva može se pratiti na web sajtu: kamerades.com, Instagram i Facebook stranici @kamerades.

Izložba će biti otvorena do 29. marta, a među najmlađim članovima Kameradesa je fotograf Stefan Pavić iz Dimitrovgrada.

Ekipa FAR-a čestita rođendan ovom foto kolektivu sa željom da i dalje svojim kreativnim umetničkim radom stvara i dokumentuje život oko nas.

Stefan Pavić

Naslovna fotografija: Dragan Kujunžić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar