U ponoć počinje izborna tišina, u Bosilegradu izbor između samo dve liste

Na 31. biračkom mestu u Bosilegradu pravo glasa ima 7.222 građana, koji će 2. juna moći da biraju između samo dve opcije – koalicije Srpske napredne stranke i političke opcije dugogodišnjeg predsednika Opštine Vladimira Zaharijeva sa jedne strane i Grupe građana “Možemo i mi” koju predvodi Gošo Georgiev sa druge. Izborna tišina počinje u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, u 20 sati.

Na glasačkom listiću naći će se samo dva izbora – “Aleksandar Vučić – Bosilegrad sutra – Vladimir Zaharijev”, na njoj su 30 kandidata Zaharijeve stranke i samo jedan iz SNS-a koji se nalazi na poslednjem, 31. mestu na listi, a sa druge strane je nepotpuna lista Grupe građana “Možemo i Mi”.

Pored Zaharijeva na listi koja nosi i ime i prezime predsednika Srbije su i Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, dosadašnji predsednik Skupštine opštine Bosilegrad Slavčo Vladimirov, kao i zamenik predsednika Opštine Ivan Jordanov, dok nepotpunu listu sa samo 5 kandidata Grupe građana “Možemo i mi” predvodi Gošo Georgiev.

Podsetimo, na izborima 2020. godine ubedljivu pobedu odnela je lista “Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vučić – Za našu decu”, koja u Skupštini opštine ima 30 odborničkih mesta, dok tek jedan mandat ima Srpska radikalna stranka.

Da li će Zaharijev osvojiti i sedmi uzastopni mandat na čelu Bosilegrada biće poznato nakon završetka glasanja i sa prvim rezultatima izbora.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar