U Bosilegradu izbor između samo dve liste na predstojećim lokalnim izborima

Na izborima 2. juna građani Bosilegrada biraće između dve liste – sa jedne strane je koalicija između političke opcije Vladimira Zaharijeva “To smo mi – Prirodni pokret” i Srpske napredne stranke, a sa druge Grupa građana “Možemo i Mi”.

Obe liste svoje kandidate za odbornike predale su poslednjeg dana, Opštinska izborna komisija ih je prihvatila, pa će na predstojećim izborima pred biračima u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji biti dva izbora.

Dugododišnji predsednik Opštine Vladimir Zaharijev opet predvodi listu u čijem nazivu je i ime i prezime predsednika zemlje – “Aleksandar Vučić – Bosilegrad sutra – Vladimir Zaharijev”, a na njoj su 30 kandidata Zaharijeve stranke i samo jedan iz SNS-a, koji se nalazi na poslednjem, 31. mestu na listi.

Između ostalih na listi su i Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, dosadašnji predsednik Skupštine opštine Bosilegrad Slavčo Vladimirov, kao i zamenik predsednika Opštine Ivan Jordanov.

Grupa građana “Možemo i mi” takođe je ušla u izbornu trku u Bosilegradu, a nepotpunu listu sa samo 5 kandidata predvodi Gošo Georgiev.

Lokalni izbori zakazani su za 2. jun, birači će glasati na 31. biračkom mestu, a tačan broj građana Bosilegrada sa pravom glasa još nije poznat.

Podsetimo, na izborima 2020. godine ubedljivu pobedu odnela je lista “Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vučić – Za našu decu”, koja je u Skupštini opštine imala 30 odborničkih mesta, a jedan mandat osvojila je Srpska radikalna stranka.

To je Zaharijevu donelo šesti uzastopni mandat na čelu Bosilegrada.

Lj. F.

Foto: FAR

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar