Prva nagrada za učenike muzičke škole iz Dimitrovgrada na Međunarodnom takmičenju

Danica Arsov i Aleksa Jovanović, učenici trećeg i četvrtog razreda izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” u Dimitrovgradu, osvojili su prvu nagradu na međunarodnom onlajn takmičenju “USA Classical music”.

Dimitrovgradski učenici su iz klase nastavnice klavira Miljane Antanasijević, a iz škole kažu da je vest o nagradi obradovala sve u školi, a naročite same učenike.

Kažu da je takmičenje bilo jedno veliko iskustvo, s obzirom na to koliko je bilo takmičara i iz kojih sve zemalja potiču takmičari.

“Komisiju su činili eminentni muzičari, a njihove preporuke o daljem radu su od velikog značaja. Komisija koja je ocenjivala učesnike bila je sastavljena od eminentnih profesora iz Kine, Indonezije, Poljske, Severne Koreje, Rusije i Amerike” – kažu u školi.

Takmičenje je održano maja meseca u organizaciji IYMC-a (International youth music competition), a takmičili su se učenici iz Australije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Kine, Hrvatske, Češke, Danske, Grčke, Mađarske, Indije, Indonezije, Japana, Litvanije, Malezije, Meksika, Crne Gore, Severne Makedonije, Filipina, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Južne Koreje, Tajlanda, Sjedinjenih Američkih Država i Vijetnama.

Lj. F.

Foto: OMŠ Dr Dragutin Gostuški

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar