Prijem za najuspešnije osnovce i srednjoškolce

Zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad Dejan Milev primio je danas najuspešnije đake osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije”, koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz raznih predmeta. Na prijemu su prisutvovale i njihove nastavnice.

Učenik VI razreda dimitrovgradske osnovne škole Stefan Kocić je ove školske godine osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike i drugo iz matematike. Za njega ovaj poziv predstavlja nagradu za sve uspehe koje je ostvario, a kako kaže, pored republičkih osvajao je nagrade i na okružnim takmičenjima iz nekoliko predmeta.

Direktorka osnovne škole Milena Stavrov se zahvalila lokalnoj samoupravi što je današnjim činom uvažila nastavnike i učenike. Navodi da su đaci ove, ali i prethodnih godina pokazali izuzetno znanje na takmičenjima i požečeča im još mnogo uspeha u godinama koje dolaze.

Učenica III razreda gimnazije Una Mančev je kazala da joj je jako drago što Opština Dimitrovgrad brine o učenicima i što se trudi da nagradi svaki njihov uspeh. Una je pokazala zavidan nivo znanja tokom završene školske godine osvojivši drugo mesto na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika, kao i treće mesto na okružnom nadmetanju iz srpskog jezika.

Učenica I razreda gimnazije Sara Gligorov je rekla da je ove godine osvojila treće mesto na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika, ali i da je zabeležila zapažene rezultate na okružnim nadmetanjima iz engleskog i bugarskog jezika, i biologije. Sara se zahvalila lokalnoj samoupravi na prijemu, koji za nju predstavlja jedan čin uvažavanja.

Učenica I razreda gimnazije Vladana Aleksov je kazala da je osvojila drugo mesto na republičkom nadmetanju iz bugarskog jezika, kao i da je postigla uspeh na takmičenjima iz srpskog jezika i biologije i na smotri recitatora. Poziv na današnji prijem za nju je veoma značajan, jer kako kaže, učenici mogu da iznesu svoje predloge i da kažu svoje mišljenje o stvarima koje se tiču njihovog školovanja.

Nastavnica bugarskog jezika u dimitrovgradskoj gimnaziji Ivana Andrejević je rekla da za nju današnji prijem kod zamenika predsednika opštine predstavlja krunu celogodišnjeg rada sa učenicima.

“Ovo je jedan veliki korak za učenike, a ujedno i velika čast što su pozvani na jedan ovakav sastanak. To su zaista jako dobra deca koja su marljivo i vredno radila tokom cele godine, a njihovi rezultatu su pokazatelj da trudom i zalaganjem mogu postiči sve što požele”, istakla je Andrejević.

Zamenik predsednika opštine Dejan Milev je u ime lokalne samouprave ponudio učenicima da sami odaberu da li žele novčanu nagradu ili da opština organizuje za njih jedno putovanje, a na njima ostaje da se o tome izjasne u narednom periodu.

Inače, osnovna škola organizovala je danas tradicionalno Vidovdansko posluženje za svoje đake, koji su se istakli na okružnim i republilkim takmičenjima.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar