Osnovna škola i Gimnazija u Dimitrovgradu obeležiće 27. januara Dan Svetog Save

Obrazovne institucije u Srbiji 27. januara proslavljaju Savindan, praznik kojim se obeležava uspomena na život i delo Svetog Save – velikog prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa. Kao školska slava ovaj dan će tradicionalno obeležiti i dimitrovgradske škole.

Kako saznajemo od direktorke Osnovne škole „Hristo Botev“ Milene Stavrov, za Dan Svetog Save planirana je tradicionalna Svetosavska akademija. U sali Centra za kulturu program će biti izveden dva puta – u 10:30 časova za učenike nižih razreda i u 11:30 sati za učenike viših razreda, goste i zvanice. Po završetku programa planirano je svetosavsko druženje u holu škole. Svečanu priredbu zajedno sa učenicima pripremili su nastavnica srpskog jezika i književnosti Svetlana Stojanov i nastavnik muzičke kulture i rukovodilac školskog hora Stojan Stojanov.

Dan Svetog Save biće obeležen i u Gimnaziji „Sveti Kirilo i Metodije“. Direktor ove obrazovne ustanove Bratislav Stamenov je u izjavi za FAR rekao da će dimitrovgradska gimnazija započeti obeležavanje Savindana rezanjem slavskog kolača u crkvi “Rođenja Presvete Bogorodice”. Svečana priredba povodom ovog praznika, prema njegovim rečima, biće održana u 10:00 časova u holu škole, a nju su zajedno sa učenicima pripremili profesor srpskog jezika i književnosti Ratko Stavrov i profesor muzičkog vaspitanja Dejan Nikolić.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić (arhiva FAR-a)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar