Ekipa “Slatki zalogaji” pravi najukusniji ajvar u Dimitovgradu

Najveći gastronomski karavan na Balkanu “Izađi mi na teglu” posetio je 22. septembra opštinu Dimitrovgrad povodom praznika grada – Rođenja Presvete Bogorodice. Tradicionalno takmičenje u pripremanju ajvara održano je u Balkanskoj ulici u centru grada, a učestvovalo je 11 ekipa.


Pobednik kvalifikacionog takmičenja je ekipa “Slatki zalogaji”, a kapiten Branimir Kirov proglašen je za kralja ajvara u Dimitrovgradu. Drugo mesto su osvojile “Domaćice iz Balkanske ulice”, a treće je pripalo ekipi “Dragovita u teglici”. Sve tri ekipe nagrađene su novčano.


Pobednička ekipa kvalifikacionog takmičenja u Dimitrovgradu ostvariila je plasman na finalno takmičenje u Beogradu 12. oktobra kada će biti proglašen kralj ili kraljica ajvara jedanaeste sezone ovog čuvenog karavana.


“Izađi mi na teglu” je jedino nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara pod vedrim nebom, a kuriozitet manifestacije je to što organizatori učesnicima obezbeđuju sve što je potrebno za takmičenje: kompletno opremljen takmičarski štand, šporet Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so.


Ovogodišnja sezona karavana se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika, kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar