Takmičenje u pripremanju ajvara 22. septembra u Dimitrovgradu

Najveći gastronomski karavan na Balkanu “Izađi mi na teglu” posetiće 22. septembra opštinu Dimitrovgrad. Tradicionalno takmičenje u pripremanju ajvara biće održano u Balkanskoj ulici u centru grada. Ove godine biće 10 ekipa, a svi zainteresovani mogu se prijaviti lično u Turističkom info centru ili na broj telefona: 360 – 873.

“Izađi mi na teglu” je jedino nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara pod vedrim nebom, a organizatori će učesnicima obezbediti kompletno opremljen takmičarski štand, šporet Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so.

Takmičarske ekipe treba da ponesu samo svoj pribor za pripremanje ajvara, ali i dobro raspoloženje, jer takmičare i posetioce očekuje celodnevni zabavni program, koji obuhvata i nagradne igre za koje su nagrade obezbedili dugogodišnji prijatelji karavana.

Najbolje tri takmičarske ekipe dobijaju i vredne nagrade. Pobednik kvalifikacionog takmičenja dobija Smederevac – čuveni šporet na drva na kojem se najbolje priprema ajvar na tradicionalan način, druga nagrada je mini Smederevac, a trećeplasirana ekipa dobija paket Dijamant proizvoda.

Pobednici kvalifikacionih takmičenja će svoje varjače ukrstiti 7. oktobra na finalnom takmičenju u Beogradu, kada će biti proglašen kralj ili kraljica ajvara desete sezone ovog čuvenog karavana.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov (arhiva FAR-a)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar